Ny telefon og en 20 timers kamp mot iTunes!

I går skjedde det jeg har fryktet i omtrent 6 måneder. Telefonen min døde. Skikkelig. Helt svart, ikke noe mer liv. Det var en nesten tre år gammel iPhone 5S. Den hadde falt i bakken en del ganger, og jeg hadde mistet den i oppvaskvannet en gang. Men den levde fremdeles, helt til nå. For en som har halvparten av jobben sin gjennom telefonen, så var dette rimelig krise. Den rolige dagen jeg skulle bruke på å gjøre skolearbeid og å rydde i hybelen, ble umiddelbart snudd på hodet.

Jeg sminket meg, og dro ut til Telenorbutikken på Storo, ettersom det er skikkelig klønete å komme seg til den på Lilleaker, og den i Sandvika ligger i en annen sone, så jeg hadde måttet betale ekstra på bussen. Jeg kom meg dit, og ble møtt av en gjeng smilende Telenor-selgere, og etter å ha vært på samme konferansehotell som en gjeng av dem, har jeg en del fordommer mot dem.

Telenor-selgeren: "Hallo, hva kan jeg hjelpe deg med?"
Meg: "Jeg trenger en ny telefon. Nå."
Telenor-selgeren: "Okei, har du noen preferanser?"
Meg: "En iPhone, den billigste du har."
Telenor-selgeren: "Ja, det er jo en iPhone 6S... Men hvis du betaler litt ekstra i måneden så får du en 7S, og den er jo mye bedre!"
Meg: "... Og hvordan er den bedre?"
Telenor-segeren: "Jo... Altså... Den har et bedre kamera... Og bedre prosessor og kjærne"
Meg: "Og hvordan vil det påvirke bruken?"
Telenor-selgeren: "Vel... det vil jo egentlig ikke merkes så godt... men det er jo mye bedre!"
Meg: "Du, jeg tar den 6S-en, jeg."
Telenor-selgeren: "Er du helt sikker? For bare 49 kr ekstra i måneden får du -"
Meg: "Jeg tar 6S-en."

Etter at jeg hadde konkludert med at denne telefonen skal vare i 3 år til, fikk han solgt meg en skjermbeskytter og et deksel fra iDeal of Sweden.


Da jeg kom hjem begynte kampen om å få åpnet iTunes, sånn at jeg fikk gjenopprettet sikkerhetskopien til den nye telefonen. Det skulle vise seg å bli umulig. Jeg prøvde å dobbeltklikke, enkeltklikke, vente i 5 minutter, starte PC-en på nytt, klikke 100 ganger etter hverandre, avinstallere, starte på nytt, installere, avinstallere alle Apple-programmer, starte på nytt, installere, starte på nytt, avinstallere, starte på nytt, installere en gammel versjon, slette på nytt, installere nyeste versjonen på nytt og alle andre mulige løsninger jeg kom på, og ingenting har hjulpet enda, 20 timer senere.

Jeg fant i det minste en sikkerhetskopi på iCloud, som jeg kunne bruke, så jeg har en telefon som funker. Hvis noen har noen gode idéer om iTunes, hyl ut!

2 kommentarer

lisarorvik

19.04.2017 kl.11:54

Off så utrolig kjedelig mår sånt skjer :)

Camilla Acklam

19.04.2017 kl.12:22

lisarorvik: Ja, helt klart!

Skriv en ny kommentar

Camilla Acklam

Camilla Acklam

20, Bærum

Jeg er en 20 år gammel jente fra Asker, som bor på Eiksmarka, Bærum. Jeg skriver om hverdagen min, og ting som interesserer meg. Kontakt: camilla.o.a@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits