Vaksinemotstand


Foto:Pixbay
 

Det er en trend som jeg synes er skremmende for tiden. Skremmende er egentlig en underdrivelse. Den er direkte farlig. Vaksinemotstand. Det finnes så utrolig mange gode grunner til å vaksinere barna sine. Men jeg kan ikke finne en eneste god grunn til å ikke gjøre det.

Her er en liste over vanlige argumenter:

FOR VAKSINER: MOT VAKSINER:
Personlig immunitet Det kan gi autisme hos barn
Flokkimunitet Aluminium
  Thiomersal
  Kaliumklorid
  Peanøttolje
  Downs Syndrom
  ME

Ja, listen for å ikke ta vaksiner er mye lengre. Men. Og det er et stort "men". Jeg går gjennom listen punkt for punkt.

1. Det kan gi autisme hos barn.
Nei. Dette er ikke riktig. Det har grunnlag i en studie hvor resultatene hadde blitt forfalsket. Alle resultater fra denne studien er ikke bare trukket tilbake, men motbevist. Tidsskriften som publiserte artikkelen har også beklaget dypt.

2. Aluminium
Mengden aluminium man får i seg gjennom vaksiner er så liten at den kan ikke måles i blodet. Den er faktisk så liten, at man får i seg mer aluminium når man spiser en gjennomsnittlig frokost.

3. Thiromersal
Dette er en kvikksølvforbindelse. Og kvikksølv, som de aller fleste vet, er skadelig. Men, det betyr ikke at kjemiske forbindelser med kvikksølv er skadelig. Thiromersal er tatt ut av barnevaksiner. Ikke fordi det er påvist at det er farlig, men på grunn av en irrasjonell frykt for kvikksølvforgiftning.

4. Kaliumklorid
For oss som er historieinteresserte, vil de fleste av oss forbinde kaliumklorid med kjemikaliet som ble brukt i forsøket på å utrydde jøder under 2. verdenskrig. Det er derimot ikke bevist at så små mengder av kaliumklorid som er i vaksiner, er skadelig. Mengden er faktisk så liten, at den er mindre enn den som finnes i kroppen naturlig.


Foto: Pixbay

5. Peanøttolje
Det er blitt påstått at bruk av peanøttolje i vaksiner vil skape peanøttallergi hos barn, som kan være skadelig. For det første så er det bevist at eksponering fra en tidlig alder kan hindre allergi, og for det andre blir det ikke brukt peanøttolje i vaksiner.

6. Downs Syndrom
Dette er en kromosomfeil som ikke har noe å gjøre med vaksinering av barn i det hele tatt, men har derimot med en feil med celledelingen fra begynnelsen av fosterets utvikling.

7. ME
Det er også påstått at mange som har tatt vaksiner for ME. Men det er ingen økning blant dem som har tatt vaksiner, i forhold til dem som ikke har gjort det. Like mange prosent av begge gruppene får det/får det ikke.

NRK har laget en utrolig god episode av Folkeopplysningen om dette temaet som dere ser her: Folkeopplysningen

Så vær så snill, vaksiner barna deres, sånn at dem som av fysiske grunner ikke kan gjøre det ikke er i faresonen for å dø.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla Acklam

Camilla Acklam

20, Bærum

Jeg er en 20 år gammel jente fra Asker, som bor på Eiksmarka, Bærum. Jeg skriver om hverdagen min, og ting som interesserer meg. Kontakt: camilla.o.a@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits