Biologi 1 (REA3001)

Fagkode: REA3001

Eksamenstype: Muntlig/Praktisk

Bok/Kilde: Bios 1 av Sletbakk, Marianne; Gjærvold, Håpnes, Hessen Røsok og Heskestad. Forlag: Cappellen Damm 2012

I høst gjorde jeg meg ferdig med Biologi 1, og det gikk egentlig overaskende greit.Jeg var bekymret, selvfølgelig, mest fordi jeg ikke visste hva jeg kom til å gå til. Jeg hadde aldri hatt en muntlig/praktisk eksamen før, og visste ikke helt hva det betydde. Jeg har en venninne som hadde vært gjennom det før meg, men jeg var likevel redd for at jeg kom til å bli trukket opp i et eller annet som gjorde at jeg måtte ta på meg en labbfrakk, briller og begynne å disikere et øye.

Jeg måtte altså ikke det. Jeg tar privatisteksamen uten å gå på en "privatistskole", det vil si at på forhånd så leser jeg helt på egenhånd, før jeg møter opp til eksamen. Jeg har ingen veiledning på forhånd, men jeg må heller ikke dra på skolen hver dag. Og egentlig, det var skikkelig skummelt. Jeg er vanligvis ikke så redd for å snakke forran folk, men da jeg skulle ha biologieksamen ble jeg plutselig vettskremt. Det hjalp riktig nok veldig å ha en superflink og beroligende eksaminator.

For dere som aldri har vært gjennom dette før; når du har privatisteksamen og ellers vil du ha en eksaminator og en sensor. Begge bedømmer deg. Eksaminatoren er den som stiller deg spørsmål underveis, og veileder deg frem til svaret de vil ha. Har du en god eksaminator, så vil han/hun hjelpe deg frem til det de er på jakt etter, uten å fortelle deg svaret rett ut. Jo mer de må hjelpe deg, jo mer sier det om kunnskapene dine. Men hvis du kan svarene, og kan forklare hvorfor ting er som de er, så burde det gå fint. Sensor kommer med innspill om det er noe han vil at man skal fordype seg på.

Sånn sett er det helt likt en muntlig eksamen. Du får en halvtime på forhånd til å notere ned det du vil ha med deg på et ark, ellers har du ingen hjelpemidler. Du vet ikke temaet du skal ha før en halvtime før fremføring. Du kommer inn og har 30 minutter til å fortelle om temaet ditt, og 10 minutter på å gjøre en praktisk oppgave som du ikke får høre hva er før du skal gjøre det. Men du slipper labbfrakk. Oftest vil det være tegneoppgaver, eller være brukt bilder og lignende, og du skal forklare deg frem til det eksaminator og sensor vil frem til. Jeg fikk i oppgave å beskrive evolusjon og levemåten til diverse utstoppede fugler bare ved å se på dem. (Hint: Darwins finker).

Uansett, her er notatene jeg lagde for meg selv da jeg leste til eksamen i høst. Jeg lagde dem i utgangspunktet bare for at jeg skulle ha noe å pugge på, men jeg skulle virkelig ønske at jeg visste mer om hva jeg gikk til før eksamen, så her er det! Har du spørsmål så legg igjen en kommentar.

Kapittel 01
Kapittel 02
Kapittel 03
Kapittel 04
Kapittel 05
Kapittel 06
Kapittel 07
Kapittel 08
Kapittel 09
Kapittel 10
Kapittel 11
Kapittel 12
Kapittel 13

Én kommentar

Victoria Larsen

19.03.2017 kl.16:43

Moro!

Skriv en ny kommentar

Camilla Acklam

Camilla Acklam

20, Bærum

Jeg er en 20 år gammel jente fra Asker, som bor på Eiksmarka, Bærum. Jeg skriver om hverdagen min, og ting som interesserer meg. Kontakt: camilla.o.a@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits