Frøknekkebrød

// Inneholder annonselenker //

Dette er en oppskrift jeg har hatt en god stund, og som jeg har fått av min mor. Jeg hadde rett og slett glemt hele oppskriften frem til jeg flyttet hjemmefra, og fant ut at jeg måtte bli flinkere til å lage ting hjemme, ettersom jeg elsker mat, og ikke har et budsjett til å dra på bakerier og restauranter en gang i uken. Jeg har gjort en endring på grunn av mangel på ingrediens, men den ble absolutt like god! Jeg bruker disse til alt fra kjeks og ost og frokostknekkebrød til flatbrød og brød til suppe. De funker virkelig til alt! De har en bitter smak, noe som jeg synes gjør dem ekstra gode.

Dette er en veldig enkel oppskrift. Det eneste man må passe på, er å få knekkebrødene tynne uten at de brekker, og å ikke svi dem. 

Diett: Vegansk eller Lacto ovo vegetarisk. Oppskriften jeg har lagt ut her er i utgangspunktet vegansk, med mindre du bruker honning og ikke malt.

Allergier:

Utstyr:

 

 

Ingredienser:

  • 3,5 desiliter Sammalt rugmel
  • 3,5 desiliter Havregryn
  • 1,5 desiliter Sesamfrø
  • 2 desiliter Solsikkekjerner
  • 1 desiliter Linfrø
  • 1 desiliter Havrekli
  • 7 desiliter Kaldt vann
  • 1 teskje Salt
  • 1-2 spiseskje Maltekstrakt eller Honning (det var her jeg gjorde en endring, jeg hadde ikke honning, men det funket nesten enda bedre med maltekstrakt!)

 

 

Oppskrift:

Sett ovnen på 170°C. Bland vann og maltekstrakt, og hell oppi resten av de tørre ingrediensene, Bland godt sammen.

Legg bakepapir på brettene, og fordel røren utover så tynt som mulig. Det kommer til å fylle omtrent 3 brett.

Stek i 10 minutter, ta brettene ut av ovnen og del opp røren i knekkebrødstørrelse med en kniv. Sett i ovnen, og la det steke i 20 minutter. Sjekk fargen på knekkebrødene. De skal være brune, men ikke svarte. Ta knekkebrødene ut av ovnen, og del dem opp. Er de fremdeles ikke helt tørre, kan du sette dem inn i ovnen igjen, og ha døren åpen. Ellers lar du dem avkjøle på en rist, og steker resten av brettene på samme måte.

Tips:

Stek knekkebrødene så de blir ganske mørke, men ikke brente. Da vil frøene få smaken av å være ristet. De da vil smake litt som bålrøyk og nøtter, noe jeg synes er kjempegodt!

5 kommentarer

Birgitte

18.03.2017 kl.14:50

De såg gode ut! :) kanskje jeg skal prøve en dag :)

Camilla Acklam

18.03.2017 kl.16:43

Birgitte: Gjør det! :)

lisarorvik

18.03.2017 kl.14:51

Dette så godt ut :)

Victoria Larsen

18.03.2017 kl.15:55

Ser kjempe godt ut! :D

elisebr

18.03.2017 kl.21:21

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Camilla Acklam

Camilla Acklam

20, Bærum

Jeg er en 20 år gammel jente fra Asker, som bor på Eiksmarka, Bærum. Jeg skriver om hverdagen min, og ting som interesserer meg. Kontakt: camilla.o.a@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits